16 нови български песни ще прозвучат на Европейския фестивал  за

...
16 нови български песни ще прозвучат на Европейския фестивал  за
Коментари Харесай

16 нови песни ще прозвучат на Европейския фестивал Златни искри“ във Варна

16 нови български песни ще прозвучат на Европейския фестивал  за детска ария " Златни искри " във Варна. Това са композициите, които минаха през предварителната селекция на журито, /което направи своя избор анонимно, без да разполага с имената на авторите/. До финалите  на 4, 13 и 14 октомври ще доближат 10 от тях, с цел да се състезават с предложенията от чужбина. Фестивалът във Варна се организира за шеста поредна година. И това издание ще има две интернационалните конкурсни вечери - за ария и за реализатори, както и богата съпътстваща стратегия. В центъра на вниманието остава детската известна ария, като поръчките за присъединяване демонстрират, че от ден на ден създатели демонстрират интерес към детската публика.  Сред създателите на българските песни-финалисти тази година,  с изключение на дебютанти  можем да   срещнем  и  познати  имена на  композитори като Любомир Денев, Хайгашот Агасян, Александър Савелиев, Вячеслав Кушев,  Светослав Лобушки, Пепи Писарски...  Изпалнителите, които ще ги показват онлайн във Варна, са деца-солисти на възраст от 6 до 14 години. Много от тях са лауреати на разнообразни състезания и като реализатори.  Подборът на песните е отчел и тематиката, като са предпочетени околните до възрастта на децата тематики и сюжети -  всекидневието у дома и на учебно заведение,  домашните любимци, заниманията, обичта към родинта, другарството. На  солистите, определени да показват конкурсните песни, ще оказват помощ и децата от детското шлагерно студио ДА. Малките реализатори са познати на множеството български деца с шлагерите си " Ало Слънчице " и " Роклята на мама ", които имат многомилионите лайкове в интернет.

В края  на септември ще бъдат оповестени и задграничните песни, които ще се съзтезават в конкурсната стратегия на шестото издание на  Европейския фестивал за детска ария " Златни искри ", Варна 2018.

Песните от " Златни искри “ ще бъдат излъчени в ефира на БНР, като  най-хубавата българска ария ще получи специфична премия.

Европейският конкурс за детска ария " Златни искри " се провежда от фондация " Откритие " с поддръжката на Министерството на културата и  проект от фонд Култура " на Община Варна.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР